Notícies recents

El TSJ de Catalunya fa un nou pas per elevar la indemnització per al treballador per acomiadament improcedent per sobre del que diu l'ET. I ho ha fet aplicant el conveni 158 de l'OIT i l'art.24 de la Carta Social Europea. És a dir, tenint en compte una compensació complementària "prou tant per dissuadir l'ocupador com que sigui proporcional al dany sofert per la víctima". Aprecia dos fets que la legislació europea contempla en aquests casos, perquè la decisió sigui un escarment per a l'empresari i, en segon lloc, repari el dany causat al treballador. En aquest context, cal tenir en compte que aquest tipus de sentències, amb indemnitzacions superiors al que diu l'Estatut dels Treballadors es dóna cada vegada més amb persones que, després d'un curt temps a la nova empresa, són acomiadats.

Data publicació: 6/20/2024

El Ministeri d'Hisenda aprovarà properament el nou model 303 d'autoliquidació de l'IVA per incorporar la possibilitat de fer aquestes rectificacions exprés. El nou model de rectificacions substitueix l'anterior sistema dual que consistia a presentar una declaració complementària si el contribuent havia ingressat a faltar, per pagar el que faltés; o si havia pagat de més, presentar una rectificativa per demanar una devolució. Això no obstant, l'AEAT només permetrà aquestes rectificacions en els casos en què els subjectes s'equivoquin i paguin de més o de menys. L'Administració ha de mantenir el sistema anterior per a determinades situacions.

Data publicació: 6/13/2024

Patronal i sindicats aborden un augment del límit de 80 hores extra que es poden treballar cada any a Espanya. Sobre la taula hi ha el propòsit d'estendre cap a la referència d'Europa, que permet fer fins a 150 hores anuals. Per a les dues parts és una eina que pot dotar de flexibilitat el mercat laboral en determinades circumstàncies, encara que els sindicats marquen com a 'línia vermella' la fiscalització i el control horari efectiu. La comparativa internacional o comunitària, portada a l'extrem amb països com Hongria o Eslovàquia que disparen el límit d'hores extra anuals i permeten fer-ne fins a 400, deixa malparada Espanya.

Data publicació: 6/11/2024

Ha desestimat una demanda interposada per un sindicat contra una empresa per no haver negociat la política de desconnexió digital. Indica que és acord a dret la implantació unilateral d'una política com aquesta respecte de la qual s'hagi donat audiència prèvia a la representació legal dels treballadors per emetre l'informe corresponent. D'altra banda, la decisió diu que la regulació de l'exercici dels drets de desconnexió digital sí que requereix de negociació. En conclusió, segons laboralistes, "sembla que el criteri interpretatiu de l'AN és que la política de desconnexió digital no ha de ser negociada amb la representació legal dels treballadors i que l'únic que ha de ser negociat és l'exercici dels drets de desconnexió digital".

Data publicació: 6/6/2024
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.