Notícies recents

Així es desprèn del baròmetre d'ATA que recull les dades del segon trimestre de l'any. Amb aquest panorama, el document exposa que un de cada quatre treballador per compte propi considera que el seu negoci creixerà els propers mesos, davant del 23% que espera un empitjorament, i el 18% que es planteja reduir la seva plantilla. El 58,6% d'autònoms ha pujat els preus dels seus productes o serveis a causa de la continuada escalada dels imports i costos a què fan front.

Data publicació: 7/18/2024

La informació que han de comunicar a l'Agència Tributària serà el DNI o el número d'identificació estranger si el titular no és espanyol, nom, cognoms, data de naixement, nacionalitat, país d'expedició del número d'identificació i país de residència. Aquesta nova obligació neix de la Llei 13/2023, que va transposar la Directiva europea sobre cooperació administrativa a l'àmbit de la fiscalitat (DAC 7) per lluitar contra el frau fiscal i el blanqueig de capitals. L'Ordre entrarà en vigor el 3 de febrer del 2025, data a partir de la qual s'aplicarà per primera vegada el Model 036, en audiència i informació pública fins al 5 d'agost.

Data publicació: 7/16/2024

L'Alt Tribunal fixa doctrina i estableix que un hereu que rep una herència en dos temps (una part en morir un dels pares i la totalitat, en morir el segon) no es pot aplicar la totalitat de la deducció fiscal al final, en la consolidació de l'herència, si no es va aplicar la part corresponent quan en va rebre la primera part. Per tant, fixa que quan ha prescrit el dret de l'Administració a practicar liquidació per l'herència en què es va desmembrar el domini, cal aplicar la part de la reducció restant per parentiu en la consolidació del domini, malgrat que no se'n va aplicar cap reducció amb motiu de l'adquisició de la nua propietat.

Data publicació: 7/11/2024

Tots els vehicles que portin instal·lat un tacògraf analògic o digital no intel·ligent, és a dir, tots els anteriors a juny de 2019, tindran l'obligatorietat d'instal·lar un tacògraf intel·ligent de segona generació abans que finalitzi Desembre de 2024, ampliant-se aquest termini 8 mesos més per als vehicles que portin instal·lat un tacògraf intel·ligent de primera generació. El nombre de vehicles afectats rondaria el milió a tota Europea, dels quals 130.000 correspondrien a la flota espanyola.

Data publicació: 7/9/2024
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.